INTERNET FORUM

U koliko trebate razmjenu mišljenja među sudionicima, klijentima, kupcima, prijateljima ili želite imati rasprave to znači da je samo jedno riješenje pred Vama – to je Internet FORUM!

2245

Besplatni i Plaćeni

Odmah da pređemo na bit, plaćeni forum softveri su puno bolji od besplatnih. Stvar je vrlo jednostavna plaćeni forum softveri imaju bolji code, imaju više funkcija i na kraju puno veću sigurnost. Treba naglasiti da ljudi koji su napravili plaćeni forum softver stoje uvijek na raspolaganju svojim kupcima tj. ljudima koji su kupili forum. Naj bolji plaćeni forum softveri su XenForo, VBulletin i IPB. Od besplatnih treba izdvojiti MyBB forum koji ne zaostaje puno od plaćenih forum softvera i jedini besplatni forum softver koji bih preporučili za korištenje.
2246

Tema foruma

U koliko se odlučite postati vlasnik foruma treba razdvojiti neke stvari odmah na samom početku. Da bi ste imali forum treba vam forum softver, plaćeni ili besplatni. Nakon odluke koji forum softver ćete koristiti treba vidjeti kakav izgled klijent želi. Svi forum softveri nakon instalacije imaju osnovni izgled te se ne preporuča da takav i ostane. Stoga kao i za web stranicu timski rad između web dizajnera i klijenta jest od ključne važnosti za izgled budućeg foruma.
2240

Mi dizajniramo naj

Mi smo izradili neke od najboljih i najpoznatijih forum tema na internetu. Naše ikustvo Vam i te kako može pomoći u razvijanju budućeg izgleda i sadržaja samog foruma. Treba naglasiti kako mi kao tim vršimo obuku kako koristiti forum, kako biti administrator, kako posraviti moderatore, kako upravljati sa moderatorima, korisnicima i svime što forum jest.
1977

Konfiguracija foruma. Tko? Što?

Uloga administratora na forumu ima mogućnost uređivanja, brisanja ili nekog drugačijeg modificiranja već objavljenih postova. Također mogu dati ban, odnosno zabraniti sudjelovanja na forumu na određeno vrijeme zbog nepridržavanja pravila foruma, mogu izbrisati korisnike te ih stvoriti.

1978

Uloga moderatora

Uloga moderatora je da pomaže administratoru te uglavnom ima iste ovlasti kao i administrator (naravno, u manjoj mjeri). Najvažniji razlog postojanja administratora i moderatora je održavanje reda na forumu i upozoravanje korisnika o pridržavanju kućnog reda.

1975

Članstvo

Članovi foruma mogu objavljivati postove, mijenjati iste, otvarati nove topic-e te mijenjati svoje postavke. Na većini foruma, korisnici uz svoje ime obično imaju malu sliku koja se naziva avatar. Također mogu primati i slati privatne poruke ostalim korisnicima. U određenim slučajevima daje im se mogućnost brisanja vlastitog topica ili posta. Često korisnici koriste i potpise– najčešće riječi ili slike koje se pojavljuju na kraju svakog posta koji objave.

1976

Što je potrebno za forum?

Ako želite imati forum kao i za web stranicu trebate imati host. Ako imate web stranicu sa hostom i želite nadodati forum u tom slučaju ne trebate plaćati host jer ćemo ga instalirati na hostu postojeće web stranice. Sama cijena plaćenog forum softvera se kreće oko 100-tinjak US dolara godišnje.

Naruči izradu foruma

Za naručiti forum samo stisnite “Naruči forum” i pratite upitnik koji smo sastavili za potrebe instalacije foruma i izrade forum teme. Naše veliko i bogato iskustvo će Vam puno pomoći oko izgleda i funkcija samog foruma!