Koje su prednosti HTML statičke web stranice?

Šta je web dizajn html web stranice? Rijetkoko ili skoro bez održavanja. Kada jednom postavite web stranicu uživo (online) nemate potrebu za instaliranjem bilo kakvih update-a ili obavezno pravljenje backup fajlova. Ako ništa niste menjali u fajlovima možete jednom preuzeti te fajlove na svoje računalo i zaboraviti na to. Da bi ste pokrenuli statički HTML web stranicu nemate potrebu za serverima koji u sebi sadrže instaliran PHP ili MySQL. HTML web stranicu možete pokrenuti na najjeftinijem serveru sa najnižim resursima. Ovo je možda već zastarjelo jer svaka malo bolja kompanija koja prodaje web prostor nude PHP i MySQL podršku.

Web Dizajn

STATIČKA HTML WEB STRANICA

Statička web stranica ima jako puno prednosti i još uvijek je jako popularna među web dizajnerima. Na ovoj stranici možete vidjeti i procijeniti koliko HTML zadovoljava za Vaše buduće riješenje web stranice.

2735

Jeftino hostin riješenje

Ne morate se brinuti za PHP verzije i dali Vaš host to podržava!
2734

Održavanje

Održavanje praktički i ne postoji, što ste stavili na host to može i ostati tako zauvijek!
2733

Izrada tema

Teme su bezgranične u HTML-u što ga čini još uvijek jako popularnim!
1926

HTML Tema

Naglašavamo da su jeftine, brze i responzivne.
1928

Host

Mogu se instalirati i na najslabijim host sustavima.

1923

Održavanje

Najjeftinije za održavanje od svis web sustava.

1924

Brzina

Najbrže web streanice koje možete koristiti.

Responsivna web stranica

Naravno da i statička web stranica može biti izrađena kao responsivna tj. da se može pregledavati sa svakog uređaja kao što su mobilni uređaji, tableti, desktopi, laptopi. Ukratko rečeno može imati sve funkcije kao WordPress!

Web Dizajn

Mane HTML web stranice

Uistinu mana je jako puno te ćemo navesti samo neke primjere koje smatramo važnim. Nema lakog ažuriranja – Ukoliko niste srodni sa jezicima kao što su HTML/CSS, statičke HTML stranice mogu biti noćna mora za dodavanje ili promjenu sadržaja. Ako ne poznajete HTML jednostavno morati ćete platiti programera čak i za najmanje izmjene, dopune ili izradu novih stranica, ažuriranje starog……

Nema dodatnih funkcija – Ako vaša web stranica ili posao koji vodite naraste te poželite da dodate neku novu funkciju na vašoj web stranici kao što je online prodavnica, anketa ili galerija također ćete morati da iznajmite programera koji će vam vjerovatno ponuditi izradu WordPress web stranice.

Cijena – Stvar je jasna, ukoliko za svaku promjenu , svaki dodatak, morate zvati web dizajnera koji mora potrošiti određeno vrijeme on će tražiti nadoknadu što znači da u mnogo slučajeva bude skuplje od WordPress riješenja.

Naručite HTML web stranicu

Ovo nije naša preporuka ali ako klijent želi izraditi ćemo naj HTML web stranicu.